Προσχέδιο Νόμου για τον ζύθο και ποτά με βάση τον ζύθο
Προσχέδιο νόμου τις προδιαγραφές παραγωγής ζύθου και ποτών με βάση τον ζύθο ετοιμάζει το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Προσχέδιο Νόμου για τον ζύθο και ποτά με βάση τον ζύθο
Το τμήμα τροφίμων, νερών και περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Αλκοόλης και Τροφίμων του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει προτείνει προσχέδιο νόμου για τον ζύθο και τα ποτά με βάση τον ζύθο.
Σκοπός του προσχεδίου νόμου είναι ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου εθνικού νομοθετικού πλαισίου, το οποίο είναι παρωχημένο και έχει σε μεγάλο βαθμό αντικατασταθεί από διατάξεις ευρωπαϊκών κανονισμών.
Το προσχέδιο αφορά:
- τις προδιαγραφές του ζύθου, του ζύθου με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη, του ζύθου χωρίς αλκοόλη, του αρωματισμένου ζύθου, του ζύθου που έχει υποστεί επαναζύμωση και των ποτών με βάση τον ζύθο.
- τη διάκριση των επιχειρήσεων παραγωγής και διάθεσης ζύθου σε ζυθοποιεία, ανεξάρτητά μικρά ζυθοποιεία και σε επιχειρήσεις που παράγεται ζύθος για επιτόπια κατανάλωση.
- τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις για την έκδοση της ειδικής άδειας παραγωγής ζύθου.
- τους όρους και χρονοδιαγράμματα υποβολής της ετήσιας δήλωσης παραγωγής ζύθου.
- τον ορισμό των διαδικασιών ελέγχου και εποπτείας από τις αρμόδιες αρχές και τον προσδιορισμό των κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης.
Δείτε το προσχέδιο νόμου εδώ.
Το νομοθετικό πλαίσιο των προϊόντων αποτελεί ένα διαρκώς εξελισσόμενο πλαίσιο μεταβαλλόμενων προδιαγραφών. Για να μείνετε μπροστά από τις εξελίξεις, επικοινωνήστε τώρα μαζί με έναν Regulatory Expert μας.