Η καλλιέργεια και η αξιοποίηση της Κάνναβης για την παραγωγή και κυκλοφορία προϊόντων είναι ένας πολλά υποσχόμενος και ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας.

Από τις αρχές του 2018 ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα Νέα Τρόφιμα (Novel Foods) θέτει τους δικούς του περιορισμούς στην κυκλοφορία τροφίμων κάνναβης. Τα περισσότερα προϊόντα κάνναβης και καννναβιδιόλης δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν νόμιμα, εάν δεν συμμορφώνονται στον Κανονισμό αυτόν.  Στις περισσότερες περιπτώσεις τροφίμων ή συμπληρωμάτων διατροφής, απαιτείται άδεια κυκλοφορίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο που περιλαμβάνει την εκπόνηση ενός περίπλοκου τεχνικού φακέλου σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για την αγορά προϊόντων κάνναβης; Η SustChem μπορεί να σας παρέχει κάθε πληροφορία!

 

 

 

 

Η SustChem είναι τεχνική συμβουλευτική εταιρεία με εμπειρία άνω των 10 χρόνων σε θέματα συμμόρφωσης με νομοθεσίες χημικών, αγροχημικών, καλλυντικών, τροφίμων, ηλεκτρονικών τσιγάρων, ιατροτεχνολογικών και φαρμακευτικών   προϊόντων (Regulatory Affairs) καθώς και σε περιβαλλοντικά θέματα, θέματα αδειοδότησης, εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου (EHS services).

Επικοινωνήστε τώρα με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό μας και προσδιορίστε πως θα κυκλοφορήσετε νόμιμα τα προϊόντα σας.