Ο τεχνικός ασφάλειας παρέχει στον εργοδότη υποδείξεις και συμβουλές, γραπτά ή προφορικά, σε θέματα σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων. Οι υποδείξεις αυτές καταχωρούνται σε ειδικό βιβλίο της επιχείρησης, το οποίο σελιδομετρείται και θεωρείται από την Επιθεώρηση Εργασίας. Ο εργοδότης έχει υποχρέωση να λαμβάνει γνώση ενυπογράφως των υποδείξεων που καταχωρούνται σε αυτό το βιβλίο.
O γιατρός εργασίας παρέχει υποδείξεις και συμβουλές στον εργοδότη, στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους τους, γραπτά ή προφορικά, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων. Οι υποδείξεις αυτές καταχωρούνται σε ειδικό βιβλίο της επιχείρησης του Άρθρου 6 του Ν.1568/1985. O εργοδότης λαμβάνει γνώση ενυπογράφως των υποδείξεων που καταχωρούνται σ αυτό το βιβλίο.
Εξειδίκευση στη μελέτη του χημικού κινδύνου με αξιοποίηση των e-SDS και ηλεκτρονικών εργαλείων. Εξειδίκευση στην ασφάλεια των χημικών εργαστηρίων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
Ο Σύμβουλος Ασφαλούς Μεταφοράς Επικινδύνων Εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΕ) έχει ως κύρια αποστολή να αναζητεί κάθε μέσο και να προωθεί κάθε ενέργεια, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της φορτοεκφόρτωσης και μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων, ώστε να τηρούνται οι απαιτήσεις της νομοθεσίας και παράλληλα να διευκολύνεται η εκτέλεση των παραπάνω δραστηριοτήτων.
Στα πλαίσια των καθηκόντων του εκτελεί τακτικούς ελέγχους για θέματα ασφάλειας στα φορτηγά οχήματα και στις εγκαταστάσεις φορτοεκφόρτωσης επικίνδυνων εμπορευμάτων της επιχείρησης και πιο συγκεκριμένα ελέγχει τα εξής ζητήματα:
- Γενικά μέτρα πρόληψης και ασφάλειας
- Ταξινόμηση των επικίνδυνων εμπορευμάτων
- Γενικοί όροι μεταφοράς και αποθήκευσης των επικίνδυνων εμπορευμάτων.
- Ενδείξεις και ετικέτες μεταφοράς
- Επαγγελματική κατάρτιση των οδηγών και του προσωπικού φορτοεκφόρτωσης
- Έγγραφα πορείας και πιστοποιητικά μεταφοράς
- Σύνταξη οδηγιών ασφάλειας
Έχει την υποχρέωση να συντάσσει ετήσια αναφορά προς τη διοίκηση της επιχείρησης ως προς τις δραστηριότητες της επιχείρησης σχετικά με την μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων την οποία κοινοποιεί προς την Διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών και προς την αρμόδια Αστυνομική Αρχή. Οι αναφορές φυλάσσονται επί πέντε έτη και τίθενται στη διάθεση των εθνικών αρχών, κατόπιν αίτησής τους.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Οι μελέτες ΑΤΕΧ συντάσσονται για την αναγνώριση εκρήξιμων ατμοσφαιρών εντός των βιομηχανικών χώρων στους οποίους επεξεργάζονται και αποθηκεύονται προϊόντα που εμφανίζουν ιδιότητες εκρηξιμότητας. Η κατάταξη των χώρων μιας εγκατάστασης σε κατηγορίες κατά ΑΤΕΧ (0, 1 και 2 ) αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ασφαλή λειτουργία της και την προστασία των εργαζομένων.
- Μέτρηση ταχύτητας αέρα κατά ISO 10780:1994, θερμοκρασίας, υγρασίας σε αεραγωγούς εξαερισμού, κλιματισμού
- Μέτρηση φωτεινότητας, σχετικής υγρασίας, ρευμάτων αέρα σε κλειστούς χώρους
- Προσδιορισμός δείκτη θερμικής άνεσης (WBGT) κατά ISO 7243:1989
- Μέτρηση σκόνης ισοκινητικά εντός αεραγωγών και στην ατμόσφαιρα ως TSP, PM10, PM2.5, PM1 κατά US EPA
- Μέτρηση εσπνεύσιμης, θωρακικής και αναπνεύσιμης σκόνης κατά EN 481:1993
- Δειγματοληψία και προσδιορισμός ολικής σωματιδιακής ύλης κατά NIOSE Method 500
- Ατμοσφαιρική δειγματοληψία σκόνης και προσδιορισμός Cr, Cd, Co, Ni, Cu, Mn, Sb, Tl, Pb, V, As, κ.λπ.
- Ανάλυση κλάσματος εσπνεύσιμης και αναπνεύσιμης σκόνης ως προς το SiO2
- Μέτρηση ηχοέκθεσης εργαζομένων (Lexp, Lpeak, Ldose). Μέτρηση δόσεων ήχου στους εργαζόμενους. Οι περιβαλλοντικές μετρήσεις γίνονται σύμφωνα με τα ISO 1996-1:2003, ISO 1996-2:2007 και η στάθμιση συχνοτήτων A, C κατά IEC 61672-1:2002
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ